Pályázat

Kedvezményezett neve: HuMen Brass Band Egyesület

Pályázati felhívás neve, kódszáma: Magyar Falu Program Falusi Civil Alap civil közösségi tevékenységek és feltételeinek támogatása, FCA-KP-1-2022/3

Projekt címe, azonosító száma: „HuMen Brass Band Egyesület eszközbeszerzése” FCA-KP-1-2022/3-000532

Szerződött támogatás összege: 2.000.000 Ft

Támogatás mértéke: 100%

 

A projekt célja:

A HuMen Brass Band Egyesület célja az eszközbeszerzéssel a meglévő hangszeres felépítésük növelése. A tagok nagyrészt tanulókból állnak, így az egyesület kiemelten fontos szerepet játszik a zenei pályájuk elindításában. A pályázat által az egyesület zenei kultúrája jelentősen fejlődik, mellyel lehetőség nyílik a szélesebb körű megismerésére, valamint a tagok készségeinek, jártasságának fejlesztésére. Ezáltal vonzóvá teszik a települést az ott élők, valamint a környékbeliek számára egyaránt.

 

A projekt tartalmának rövid bemutatása:

A Magyar Falu Program “Civil közösségi tevékenységek és feltételeinek támogatása” című pályázati kiírás keretében beszerzésre kerülő hangszeres felépítéssel megvalósul a régióban élő gyerekek, fiatalok művészeti érdeklődésüket fenntartó és tehetségüket kiaknázó művészeti önkifejező programok (pl. Koncertek) magasabb szintre történő emelése. A tehetséggondozással hozzájárulnak az együttesbe járó fiatalok készségeinek, jártasságának növeléséhez, valamint kiváló lehetőséget biztosít a gyakorlati tapasztalatszerzésre. Fontos tevékenységük továbbá a zenei tevékenység népszerűsítése, lehetőség biztosítása a kompetenciák fejlesztésére, utánpótlás kinevelése, produktumuk eljuttatása a közönséghez. A város, a régió az ország zenei életének színesítése, a kitűzött célok méltó képviselete. Jelenleg az egyesület 9 tagból áll, akik a fúvós, elektronikus és ütőhangszerek segítségével a könnyűzenei stílus képviselői. Alakulásuk óta országszerte koncerteztek már, fesztiválok állandó fellépői, több díjat is elnyertek már. A legkiemelkedőbb a 2021-es Veszprémi Utcazene Fesztiválon elnyert közönség kedvence díj, valamint a Szertelen-kék Alapítvány által kiírt Jövő Himnusza országos dalpályázat első helyzete.

A pályázatból beszerzett eszközök a következők: keverőpult, keverőpult rack, hangkártya, dobmikrofon szett. fülmonitor szett, valamint egy laptop.

A beruházás révén az egyesület könnyűzenei kultúrája magasabb szintre emelkedik, enyhítve ezzel a település hátrányait, ezzel vonzóbbá téve a környéket az ott élők számára.  Nagyobb lehetőség nyílik az egyesület szélesebb körű társadalmi megismertetésére, elismertségére, mellyel az egyesület tovább formálódik, modernizálódik, aktivizálódik.

 

A projekt tervezett fizikai befejezése: 2023.12.31.